Novosti

12.10.2012

Premijera filma "K15"

Premijera filma

Eksperimentalni film "K15", još jedan iz K serije radova multidisciplinarnog umjetnika Zlatka Kopljara, uspješno je snimljen i premijerno prikazan u berlinskoj galeriji Isabella Czarnowska.

Snimanje filma "K15" u produkciji Drugog plana održano je na lokacijama u Varšavi.

Ovaj film zapravo je svojevrstan remake događaja iz 1970. godine, kada je Willy Brandt tijekom posjeta Varšavi spontano kleknuo ispred spomenika žertvama ustanka u varšavskom getu. Njemački kancelar time je odao počast svim građanima toga grada, koje su tijekom Drugog svjetskog rata pobile nacističke snage. Ovaj čin bio je jedan od razloga zbog kojih je Brandtu već sljedeće godine dodijeljena Nobelova nagrada za mir.

Zlatko Kopljar dosad je izlagao na više od 20 samostalnih i više od 40 skupnih izložbi, a njegovi radovi mogli su se svidjeti i na 26. bijenalu u Sao Paulu, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, njujorškom The Kitchenu, praškoj galeriji Manes, itd.

Temeljem Javnog poziva za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnog stvaralaštva, film je iznosom od 150 tisuća kuna sufinancirao Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Ostale novosti: