O nama

Od osnutka 2004. godine, tvrtka Drugi plan postala je tijekom godina jedna od najproduktivnijih nezavisnih produkcijskih kuća u Hrvatskoj, te jedna od samo dvije nezavisne produkcijske kuće koje su uspješno surađivala sa sve tri televizije s nacionalnom koncesijom (HTV, RTL, Nova TV).

Pritom valja napomenuti da se nismo specijalizirali za samo jedan oblik televizijskog sadržaja, već smo svojim klijentima od samih početaka nudili najraznovrsnije televizijske formate. Uspješno smo se okušali u emisijama uživo, igranim i dokumentarnim serijalima, reality showu i dnevnim televizijskim formatima, ali i reklamnim spotovima. Gotovo u pravilu riječ o sadržajima u kojima je Drugi plan samostalno odradio cjelokupnu produkciju.

U realizaciji svojih projekata surađujemo s nekoliko stotina ljudi i koristimo vlastitu tehničku podršku (HD kamere, vrhunska tonska oprema, oprema za kreiranje i promjenu sadržaja, scenska oprema i sl.). Razlozi uspješnosti i prepoznatljivosti leže u iscrpnom znanju o televizijskom tržištu i praćenju najnovijih globalnih televizijskih trendova, no ponajviše u velikom entuzijazmu, kreativnosti i ambicioznosti ključnih zaposlenika tvrtke, koji su vlastite renomirane novinarske i uredničke karijere zamijenili ovom uspješnom poduzetničkom avanturom.

Drugi plan nudi široku lepezu usluga, koje uključuju cjelokupni razvoj i produkciju projekta prema principu - od ideje do realizacije. Raspolažemo ljudskim i tehničkim kapacitetima koji jamče uspješnu realizaciju svih vrsta audiovizualnih formata.

Tvrtka Drugi plan jedan je od osnivača i član Hrvatskog društva nezavisnih TV producenata (HDNTVP), a od 2012. i član Sparks Networka, vodećeg svjetskog udruženja nezavisnih produkcijskih kuća.